dimecres, 30 de gener del 2013

Els socialistes de la Ràpita presenten noves propostes centrades en els problemes diaris de la ciutadania


Al llarg del 2012, han presentat una vintena  de mocions bàsicament de contingut social i econòmic

El grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de la Ràpita ha presentat per al  proper ple ordinari de demà dijous, 31 de gener, un total de quatre mocions de caire social, continuant en la línia d’aquest mandat, “per intentar centrar els esforços de les administracions, també les locals, en aquells temes que afecten de manera més directa als ciutadans i en els problemes que l’actual situació comporta en el seu dia a dia”, tal com ha assenyalat el portaveu del grup, Josep Pitarch.  

En aquest cas, els socialistes han presentat una moció per tal de garantir el dret a l’habitatge; una altra de rebuig al projecte de llei de noves taxes judicials perquè impedeix l’accés a la justícia en condicions d’igualtat; una per assegurar el suport a les persones aturades mitjançant pròrroga del programa PREPARA, amb l’adopció de mesures contra l’atur juvenil i de suport als desocupats més vulnerables i garantir un servei públic d’ocupació de qualitat, i una quarta en què reclamen el pagament immediat dels deutes acumulats per la Generalitat de Catalunya al tercer sector i a les administracions locals en matèria de Serveis Socials i Atenció a la Dependència

Cal recordar, que al llarg del passat 2012, el grup Municipal del PSC va presentar una vintena de mocions, bàsicament de contingut social (contra la reforma laboral, per garantir la subvenció a la llars d’infants, per a la renda mínima d’inserció, a favor dació en pagament, contra les retallades en educació i  sanitat ….); també de caire econòmic (deute Generalitat amb Ajuntament, Corredor del Mediterrani, participacions preferents, foment polítiques locals d’ocupació, pròrroga pla Prepara, anul·lació IVA material escolar, suport als treballadors de Cemex …), així com d’altres temàtiques diverses (suport estudiants Lluís Vives, cabal ambiental riu Ebre, salut sexual i interrupció embaràs, i rebuig a la llei educativa del ministre Wert ….).

dimarts, 29 de gener del 2013

El PSC de Tortosa reclama la integració tarifària del transport públic per abaratir el bitllet i millorar el servei


Els socialistes denuncien que el projecte de llei de taxes judicials impedeix l’accés a la justícia en condicions d’igualtat 

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Tortosa ha entrat una moció amb vista al ple ordinari de dilluns vinent per tal de reclamar al govern de la Generalitat la integració tarifària del transport públic per abaratir el bitllet i millorar el servei. Els socialistes han recordat l’aposta de l’anterior govern per potenciar el transport i la mobilitat al territori que marcava el 2012 com la data per fixar la integració tarifària, un compromís que l’actual govern ha oblidat. Els socialistes també ha instat al govern a permetre l’expedició de bitllets d’anada i tornada dels trens regionals a quinze dies, tot recordant que el servei de rodalies és competència de la Generalitat de Catalunya.   

Els socialistes han informat que a les Terres de l’Ebre, el 93,3% dels desplaçaments són entre localitats interiors del territori. La distància mitjana que es recorre és de menys de 25 km, i hi ha un 6,7% de desplaçaments fora del territori. Una altra dada a tenir en compte és que el transport públic, tant ferroviari com viari, és d’un 2,5%, un dels percentatges més baixos de Catalunya. Segons el portaveu del grup, Antoni Sabaté, aquest fet es deu a una oferta “insuficient i poc atractiva que no es correspon amb les necessitats reals existents, amb preus cars i desmotivadors”. 

Quant al transport per carretera, Sabaté ha recordat també que la freqüència des de Tarragona a Reus és de 55 expedicions; fins a Valls, 32 i de 17 fins al Vendrell, mentre que des de Tortosa a Amposta n’hi ha 17; fins a Gandesa, 4 i fins a Móra d’Ebre, 3. També força gràfic és el cost per no disposar d’integració tarifària, ja que mentre que entre Tortosa i Alcanar, és de 3,36 euros, des de l’Hospitalet a Tarragona, amb els mateixos quilòmetres, el preu és d’1,10. “És una situació que cal corregir”, ha subratllat Sabaté, recordant que l’anterior govern va assegurar un model intern perquè tots els pobles estiguessin connectats amb la capital de comarca i aquesta amb la capital del territori, augmentant les expedicions a la zona litoral.  

Per aquest motiu, des del PSC es reclama que s’impulsi l’Autoritat Territorial de Mobilitat de les Terres de l’Ebre, un compromís fixat per l’anterior govern, com han esmentat, per al 2012. “Si Tortosa, Móra d’Ebre, Amposta o Flix que tenen transport urbà formen part d’aquest ens un veí o veïna de qualsevol d’aquests municipis que hagi d’anar a l’hospital Verge de la Cinta, per exemple, podrà desplaçar-se amb un únic bitllet des de la seva població fins a Tortosa i allí mateix agafar el servei que el duu a l’hospital, amb un cost de 0,60 euros”, ha apuntat.  Amb la integració tarifària, cal destacar també, el cost del trajecte Tortosa-Jesús-Roquetes, que avui és d’140 euros, s’abaratiria fins als 0,60. 



Amb vista al proper ple, el PSC també ha presentat una moció per denunciar el projecte de llei de regulació de taxes judicials del govern del PP perquè  impedeix l’accés a la justícia en condicions d’igualtat i deixa indefensos la majoria de ciutadans. “Aquesta llei expulsa de l'accés a la Justícia les classes mitjanes i populars, que es veuran obligades a pagar taxes desproporcionades”, ha reblat Sabaté. 

Els socialistes també presenten una moció instant al Govern català a fer efectiu l’exercici del dret a decidir per tal que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya puguin decidir el seu futur polític col·lectiu. Tal com ha explicat Sabaté, la moció exposa que “Catalunya té, per raons de legitimitat democràtica, caràcter de subjecte polític i podrà exercir el seu dret a decidir de forma acordada entre els governs català i espanyol, a través d’un referèndum, en el marc de la legalitat, en el qual es plantegi una pregunta clara i a la qual s’hagi de respondre de forma inequívoca”.

dissabte, 26 de gener del 2013

Trobada a Flix del socialisme ebrenc

Núria Ventura: “El nostre objectiu és enfortir el projecte perquè el PSC sigui de nou el partit majoritari a Catalunya"

El PSC de l'Ebre ha celebrat avui una jornada de debat intern a Flix, un debat, que segons la primera secretària i diputada, Núria Ventura, ha estat obert i sincer sobre els reptes com a país. "La principal intenció de la jornada ha estat intercanviar opinions, idees, reflexions, per construir un projecte més fort, per constuir un partit de nou majoritari a Catalunya on tothom hi té cabuda i que fa de la pluralitat i de la discrepància una bandera perquè sempre hi haurà un punt de trobada que ens ajudarà a avançar”, ha destacat la dirigent socialista.

La decisió de la primera secretària i diputada, Núria Ventura, de trencar la disciplina de vot el dimecres en la votació del Parlament ha centrat el principi del debat, durant el qual ha rebut el suport gairebé unànime de totes les agrupacions de la federació. A banda de l'encaix Catalunya-Espanya, la sitació econòmica, les respostes a la crisi des de l'esquerra, mesures per enfortir els serveis públics de salut i educació entre altres, o com encarar la lluita contra la corrupció i per la regeneració democràtica han estat alguns dels temes que han ocupat les gairebé cinc hores de la primera d'aquestes jornades, perquè, tal com ha exposat Ventura, “la intenció de la federació ebrenca és que aquest fòrum de debat tingui continuïtat arreu de les quatre comarques de l'Ebre.”

A l'acte cal destacar la participació de més d'un centenar de militants i simpatitzants de les agrupacions de Flix, Tortosa, Amposta, Ulldecona, Deltebre, Roquetes, Alcanar, Sant Jaume d'Enveja, el Muntells, Santa Bàrbara, Mas de Barberans, Tivenys, Godall, el Perelló, Móra d'Ebre, Móra la Nova, la Ràpita, Pinell de Brai i Paüls.

divendres, 25 de gener del 2013

El PSC de l’Ebre organitza demà una jornada de debat intern a Flix


El PSC de l’Ebre organitza demà dissabte a Flix una jornada de debat oberta a militants i simpatitzants. Segons ha explicat la primera secretària, Núria Ventura, la jornada respon “a la voluntat d’encetar a nivell ebrenc un procés intern de debat sincer, seriós, rigorós, valent, de crítica constructiva per definir el què és i ha de ser el socialisme a tots els nivells”. La dirigent socialista ha afegit: “Es tracta de parlar obertament sobre tot el que ens preocupa i escoltar també per tal d’apropar posicions i marcar la nostra estratègia a nivell intern i extern”.

Durant la jornada es debatran els temes que s’aportin tant des de la federació com des de les diferents agrupacions del partit. “El nostre és un projecte col·lectiu que només serem capaços de reconstruir entre tots i totes”, ha exposat Ventura. 

El PSC reclama mantenir les places d’orientadors de l’Oficina de Treball preocupat per l’alt índex d’atur a Amposta i el Montsià



Insta al govern que en la pròrroga del programa PREPARA també es recuperi l’ajut de 400 euros als joves en atur que viuen amb els pares
El grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Amposta ha entrat una moció amb vista al proper ple ordinari, que es celebrarà dilluns vinent, en què demana al govern de l’Estat que en la pròrroga del pla PREPARA es recuperi també l’ajut de 400 euros als joves en atur que viuen amb els pares.  La proposta arriba davant la greu situació amb què es troben, segons ha explicat el regidor socialista Joan Castellano  “molts ampostins i ampostines que estan a l’atur i atenent que la darrera pròrroga del programa ha representat l’exclusió de pràcticament el 90% dels potencials beneficiaris”.
Les xifres són altament preocupants ja que segons les darreres dades de desembre de 2012, hi ha 2.104 persones en situació d’atur a la ciutat, moltes de les quals, ha lamentat Castellano, “no tenen cap cobertura de cap tipus ni prestació econòmica ni subsidi”. A més, el programa només beneficia 177 persones a la comarca, excloent joves i persones que no tenen càrregues familiars, a banda que s’ha limitat també l’accés a subsidis als majors de 45 anys, sense càrregues, i s’ha augmentat de 52 a 55 anys el requisit per percebre l’ajut especial.
Els socialistes també insten a la Generalitat de Catalunya a que doti i mantingui les places de  l’Oficina de Treball d’Amposta que dóna servei a tota la comarca. “El Servei d’Ocupació de Catalunya ha decidit renovar la contractació al personal mitjançant un pla d’ocupació que només garanteix la prestació de servei fins el mes de març, mentre el nivell d’aturats al Montsià continua augmentant respecte al mateix període de l’any passat, amb una xifra que arriba a les 6.034 persones, sense comptar les que estan en formació ocupacional o en millora d’ocupació o els que estan subjectes a un ERO”, ha denunciat el portaveu socialista.
Per tot això, des del PSC també s’exigeix a ambdós governs una major i millor coordinació en les Polítiques Actives d’Ocupació.

Obrir a la col·laboració ciutadana el servei de gossera municipal
Els socialistes també porten al ple una moció en què insten al govern municipal a estudiar una fórmula de col·laboració entre l’Ajuntament  i aquelles persones de la ciutat que voluntàriament volen aportar el seu temps a la cura dels animals i al manteniment de les instal·lacions del servei de gossera municipal. “Hi ha un grup de gent sensible amb la problemàtica de la protecció dels animals de companyia abandonats que estarien disposats a emprar part del seu temps”, ha exposat el portaveu del grup, Antoni Espanya, destacant que es podrien conciliar els seus interessos amb la dels gestors de la gossera “la qual cosa suposaria una disminució dels costos per la feina voluntària que aquest col·lectiu estaria disposat a fer”.

dimarts, 22 de gener del 2013

El PSC denuncia un increment d’1,78 milions d’euros en les obres d’urbanització de la zona del Centre Comercial a Amposta


El cost previst inicialment era de 2,60 milions i han acabat costant 4,38 milions


El grup municipal del PSC ha denunciat un sobre cost d’1.784.951 euros en les obres d’urbanització del voltant de la zona comercial, projecte conegut també com Pla de Millora Urbana del Cementiri. Aquestes obres van ser promogudes conjuntament per una Junta de Compensació integrada pels propietaris dels terrenys; l’Ajuntament d’Amposta, que posseeix el 33 % de la superfície, i l’empresa promotora del Centre Comercial, propietària del 66 % restant.

El projecte inicial tenia un cost de 2.600.662 euros i contemplava diversos capítols de moviments de terres, construcció de clavegueram, pavimentació, abastament d’aigua, subministrament elèctric, enllumenat públic, jardineria, xarxa de reg, senyalització vertical i horitzontal, mobiliari urbà i altres partides menors, que suposaven la urbanització completa dels carrers i zones verdes que envolten el centre comercial. La zona urbanitzada en qüestió és el sector que queda delimitat per la C12, l’avinguda Aragonesa, el Cementiri i el Col·legi del Sagrat Cor de Jesús.

Des del Grup Municipal, tal com ha assenyalat el seu portaveu, Antoni Espanya, es va fer un seguiment de les obres per assegurar-se que s’executaven totes les partides previstes inicialment en el projecte, “atès els antecedents d’alguns dels promotors particulars i per vetllar pel bon destí dels prop dels 858.000 euros que l’Ajuntament d’Amposta havia d’aportar com a copropietari del 33 % dels terrenys”. En detectar que algunes de les partides previstes en el projecte inicial no s’havien executat, els socialistes van impugnar la recepció d’obra per part de l’Ajuntament el setembre del 2011. “Durant quinze mesos hem estat esperant una resposta per escrit de l’equip de Govern a la nostra al·legació, que encara no s’ha produït, però gràcies a la nostra insistència finalment, fa pocs dies, en una comissió informativa municipal d’Urbanisme els tècnics municipals ens van informar dels detalls de l’execució de l’obra”, ha apuntat.

Segons Espanya, “la nostra sorpresa fou comprovar que el cost final de l’obra ascendia a 4.385.613 euros, és a dir, 1.784.951 euros més del pressupostat inicialment”. Aquest sobre cost, ha explicat, el justifiquen per problemes d’alimentació elèctrica sobrevinguts amb FECSA, la factura del qual ascendeix a 718.000 euros; per altres partides en concepte d’honoraris tècnics, controls de qualitat, una escultura i una intervenció urbanística a l’avinguda Aragonesa, i per  altres increments de partides addicionals del projecte inicial que en conjunt sumen 1.066.203 euros més.

Això vol dir que la xifra final que l’Ajuntament ha aportat al cost de la urbanització ha estat de més d’1.400.000 euros, és a dir, 543.000 euros més del previst inicialment. “Aquests diners han sortit de les butxaques de tots els ampostins i ampostines a través dels seus impostos”, ha lamentat Espanya, que ha subratllat: “No qüestionem els números fets pels tècnics municipals, que ens mereixen la màxima credibilitat, però hem de denunciar la mala planificació d’aquesta obra que ha suposat un increment del 70% respecte al pressupost inicial. Aquesta xifra és injustificable des de qualsevol punt de vista i denota una clara deixadesa de funcions pel que fa a la planificació i el seguiment polític de l’obra”.

Segons els socialistes, un cop més els interessos d’alguns, “en aquest cas dels promotors particulars de l’obra”,  han prevalgut sobre els interessos generals, “amb la total connivència de l’alcalde”. “Al final han estat els soferts ciutadans els que a través dels seus impostos han finançat aquest increment exagerat de l’obra, que hem de recordar que beneficia a uns particulars molt concrets”, ha reblat el portaveu socialista.

Per aquest motiu, des del PSC es demana formalment a Manel Ferré que clarifiqui aquest sobre cost elevadíssim del projecte inicial i que doni explicacions els més aviat possible “en benefici de la transparència que els recursos públics es mereixen especialment en uns moments com els actuals”.