dijous, 19 de novembre del 2015

Joan Sabaté: “Cal anar més en compte que mai amb la dreta, la clàssica i la nova, que amenaça el creixement de les Terres de l’Ebre”

Industrialització, finalitzar l’A-7 i modificar el pla de conca centren els objectius del PSC que ha presentat la candidatura al campus universitari en una clara aposta pel coneixement



El PSC ha presentat avui al Campus Universitari de les Terres de l’Ebre la candidatura amb vista a les eleccions generals del 20 de desembre vinent. Deu anys després de la posada en marxa del campus, els socialistes han tornat a reivindicar avui l’obra dels governs socialistes, 532 milions d’euros d’inversió amb Zapatero, després dels darrers anys d’abandonament que han patit les Terres de l’Ebre amb el PP a Espanya i Convergència a Catalunya. I ho han fet sent propositius amb una clara aposta per invertir en coneixement i en la industrialització com a prioritat amb un model, però, que ha de ser diversificat i que ha de tenir en compte també el turisme i l’agroindústria. El compromís amb les infraestructures que posin en valor el territori, enllestint el tram ebrenc de l’A-7, entre altres, i la defensa del riu, modificant el pla de conca des del consens per garantir el cabal ecològic suficient per al tram final de l’Ebre d’acord amb els criteris de la Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre, completen els principals eixos de la candidatura.
Així ho ha resumit avui el cap de llista socialista pel Senat, Joan Sabaté, que ha fet una advertència a anar en compte amb la dreta clàssica però també amb la nova. “Fa pocs dies escoltàvem declaracions de l’eurodiputat de Ciutadans Javier Nart que no va descartar els transvasaments i que apel·lava a un pla hidrològic basat només en criteris tècnics i no polítics”, ha explicat. “Doncs nosaltres continuem defensant el posicionament polític, el que garanteix la directiva europea en matèria d’aigua”. Advertència perquè no es perdi de vista que aquesta formació que representa la dreta nova i que va en la mateixa línia que la clàssica del PP i Convergència. Respecte a aquestes dues formacions també ha estat taxatiu: “Que ningú oblidi que tots dos partits s’han posat d’acord amb un tema tant sagnant com la reforma de la llei laboral i també cal tenir present que a Madrid han coincidit moltes més vegades del que sembla aquesta legislatura, Entre altres, Convergència ha votat a favor de la llei d’estabilitat pressupostària que ha permès les retallades actuals i que diu que si no es compleixen els objectius del dèficit s’intervindrà en la comunitat autònoma que ho incompleixi. Això ho ha votat a favor Convergència aquesta legislatura. Els socialistes hi vam votar en contra”.
Sabaté ha repassat altres aspectes a tenir en compte com el suport a la cultura del territori, a la Mancomunitat de la Taula del Sénia, a l’Observatori de l’Ebre, des del compromís dels socialistes de recuperar totes les línies d’ajut perdudes.
De la seva banda, el cap de llista al Congrés, Joan Ruiz, ha deixat clar que la recuperació de l’Ebre arribarà de la mà ara de Pedro Sánchez com també el retorn als drets socials i laborals perduts amb el govern del PP.  Ruiz ha fet una crida també a apostar pels socialistes per l’única solució possible a l’encaix actual entre Catalunya i Espanya que passa per la reforma de la Constitució en sentit federal. 
CANDIDATURA DEL PSC PER TARRAGONA
SENAT
JOAN SABATÉ BORRÀS
Número 1 a la llista electoral per Tarragona
Senador de l’Entesa pel Progrés de Catalunya durant aquesta darrera legislatura. Exalcalde de Tortosa. Membre de l’executiva nacional del PSC i del Comitè Federal del PSOE. Ha estat també diputat al Parlament de Catalunya. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i professor de secundària en serveis especials a l’Institut Cristòfol Despuig.  És autor de diferents publicacions sobre la història de les Terres de l’Ebre.
MARIA JESÚS SEQUERA GARCÍA
Número 2 a la llista electoral per Tarragona
Regidora a l’Ajuntament d’Albinyana (Baix Penedès). Durant aquesta legislatura ha estat senadora de l’Entesa. Membre també de la comissió executiva de la Federació del PSC del Camp de Tarragona. 
JOSEP FÈLIX BALLESTEROS CASANOVA
Número 3 a la llista electoral per Tarragona
Alcalde de Tarragona des de 2007. Primer secretari de la Federació del PSC del Camp de Tarragona és membre de la comissió executiva nacional del partit. Diputat del PSC a la Diputació de Tarragona. Psicopedagog de formació. 
SUPLENTS
ALBERT ALARCON FIBLA
És portaveu socialista a l’Ajuntament d’Alcanar (Montsià) i primer secretari de l’agrupació local del PSC d’aquesta població. És president de la Fundació Montsià. Empresari.
LLUÏSA ESMEL CARDONA
És regidora de l’Ajuntament de Camarles (Baix Ebre). És auxiliar administrativa i monitora esportiva.
CONGRÉS
JOAN RUIZ CARBONELL
Número 1 a la llista electoral per Tarragona
Llicenciat en Geografia i Història i diplomat en Magisteri. Diputat al Congrés des de 2008. Durant aquesta legislatura ha format part de vàries comissions parlamentàries com la de Foment o Habitatge. Secretari d’organització del PSC del Camp de Tarragona és membre també de la comissió executiva de la federació.
DIANA SALVADÓ ARTELLS
Número 2 a la llista electoral per Tarragona
Regidora a l’Ajuntament d’Alforja (Baix Camp) és també la primera secretària de l’agrupació local. Llicenciada en filologia catalana i enginyera informàtica és professora de tecnologia en un institut de Falset. Membre de l’executiva comarcal del Baix Camp és la secretària d’educació de la federació del PSC del Camp de Tarragona. 
VÍCTOR ALCOVERRO ALBESA
Número 3 a la llista electoral per Tarragona
Primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Aldover (Baix Ebre). Graduat en Educació Primària. Empresari de serveis.
TERESA ESMEL CASANOVA
Número 4 a la llista electoral per Tarragona
Alcaldessa de Godall (Montsià) on també és la responsable de les àrees de cultura, joventut, esports, sanitat, educació i acció social.  
ALFONS RIBAS PÉREZ
Número 5 a la llista electoral per Tarragona
Segon tinent d’alcalde de l’Arboç (Baix Penedès) on és el regidor de promoció econòmica, ocupació, turisme, participació ciutadana, comunicació, noves tecnologies i pla de barris.
SOFIA ACOSTA BELLES
Número 6 a la llista electoral per Tarragona
Membre de la JSC de les comarques tarragonines. Secretària de noves tecnologies i participació de la comissió executiva del PSC de Reus.
SUPLENTS
MONTSE LATORRE PASANAU
És regidora a l’Ajuntament de Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre).  És administradora de la Residència de la Gent Gran de Móra d’Ebre.
NÚRIA VALLS DOMÈNECH
És membre de l’agrupació local del PSC de Roquetes (Baix Ebre). Llicenciada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya. Advocada Penalista des d'abril de 2014.